4. huhti, 2015

Koruntekijä

Ihmisillä on ihan kummallisia harrastuksia.
Jostain syystä olen innostunut tekemään lauluja näistä omituisista harrastuksista. Ehkäpä minulla on omituisia ihmisiä ympärilläni, jotka inspiroivat tekemisillään…tai ehkä minä itse olenkin se omituinen.
No, oli miten oli, yksi näistä omituisista harrastajista on koruntekijä. Siis ihminen, joka tekee koruja. Se on pikkutarkkaa puuhaa ja vaatii kyllä roimasti kärsivällisyyttä ja ison sängyn, jotta kaikki helmi- ja tarvikelaatikot mahtuvat kotiin.
Tämä koruntekijä lauluni syntyi koruntekijä ystävälleni syntymäpäiväksi. Laulua tehdessä tuli mieleeni, että oikeasti nuo helmet ja kaikki hienon näköiset osat ovat vasta koruja kun ne joku liittää yhteen ja tekee niistä korun. Kuinka usein mietimme, kuka on tehnyt korun, jota käytämme? Ja mitä se koruntekijä tuumi ja ajatteli korua luodessaan? Koruntekijä herättää helmen henkiin ja luo sille vähän niin kuin elämän koruna. On se tärkeää, että on koruntekijöitä.
Minulle joku koru on toista tärkeämpi ja niiden merkitys on kenties aivan muu, kuin mitä niiden tekijä tarkoitti. Näinhän se on lauluissakin; minulle joku tekemäni laulu tarkoittaa jotain aivan erityistä, mutta te kuulijat saatte tehdä lauluistani omissa päissänne ihan omat kuvitelmat. Minä luon laulun ja te luotte sen omaan kokemus maailmaanne sopivaksi. Näin se maailma kulkee.
On se mukava, että me kaikki ollaan erilaisia ihmisiä:-)

Jaana