7. heinä, 2015

Kaustisen festivaalit

Koska minoon kotosin Vetelistä, siitä Kaustisen kuphesta, ni aattelin että kirijotanki tämän plogin sillä murthella, mitä tuola Kaustisen ja Vetelin seurulla höpötethän. Palaan vähän niinkö alakuperäiskielheni, ymmärtäkhön kuka ymmärtää.

Jo lapsuuresta muistan festareitten tunnelman; ko sielä täälä soitethin ja oli semmonen rempsakka meininki. Issekki olin ushein soittamasa fiulia, mutta eniten jäi mielhen se kuhina ja säpinä, jota oli törkiän hupanen seurata; ltanuotiota, kansantansseja, ilosia ihimisiä ja haisiki nii hyvälle. 

Tyttölöillä oli koreita kussavaatheita ja poikakluputki oli pyntätty juhulatunnelmhan passaahan. Ulukomaalaisilla oli sitte ihan erilaiset kamphet ja niisä oli vissiin sitä semmosta exotikkaa.

Yhesti koin festareilla kans kauhian sattumuksen, ko ruossalaisen kansantanssiryhymän tanssija haki polokalle. Lensin kuulkaa korkiasa kaaresa, nappaskengätkä ei koskettanu maata. Minolin varmasti kalapia ko liitupollu tuon tanssin jäläkhen. Lähin paikalta syrän pamppaillen. Siihen jäi meikäläisen polokat.

Nyt lähen sitte ihan uusilla evhäillä festaritunnelmhan. Teatterilesket -duon kans pakathan soittimemma authon ja lähethän antahan osamma Kaustisen tunnelmhan. 

Usiat laulujeni sanat liittyy lapsuuren maalaismaisemhin ja tunnelmhin, siks on justhin tosi sopevaa päästä kotikulumille keikkailehan.

Polokkaa en aio kuitenka ruveta enää tanssihan, tämä vähän niinkö tieroks ruossalaisille!

 

Täsä vielä nuo meirän soitannat, että tierätä tulla oikiihan aikhan oikiihan paikhan:-)

Tulukaa nyt ihimhesä!

 

08.07.15 19:00 Krenikka 30 min

09.07.15 12:30 Setori 30 min

10.07.15 11:15 Soittosali 15 min

11.07.15 21:00 Pelimannitalon Kahvila 30 min

11.07.15 18:00 Setori 30 min

Festivaali aluuhen kartta löytyy nettisivuilta www.kaustinen.net.